Хладилните масла Shell, създадени за надеждност и защита и предназначени да посрещат предизвикателства, са разработени за да позволят на производителите на оборудване и крайните потребители да изберат смазочния продукт за тяхната система, който би осигурил оптимална стойност чрез подобрена защита, дълъг живот на маслото и висока ефективност на системата.

Всяка част от вашата машина или процес е щателно проектирана, така че искате да сте сигурни, че сте избрали смазка, която е проектирана с цел вашето оборудване да е добре защитено и да работи ефективно.

Защита от износване

Хладилните масла Shell са проектирани да минимизират износването в хладилни компресори, например в лагерите и буталата – най-критичните части на възвратно-постъпателния компресор.

Живот на маслото

Колкото по-дълъг е животът на маслото, толкова по-малко поддържане на течности е необходимо, за да помогнете на вашето оборудване да работи по-дълго без прекъсване. Хладилните масла Shell са проектирани да имат отлична високо-температурна и окислителна стабилност и да осигурят дълъг експлоатационен живот, дори когато например температурите на изпускане на компресора са високи.

Ефективност на системата

Всички хладилни масла Shell са проектирани да помогнат на хладилния компресор да поддържа оптимална ефективност чрез чистота и контрол на отлагането и образуването на утайки. Гамата включва Shell Refrigeration Oil S2 FR-A, която е специално оптимизирана за използване в амонячни системи. Той е проектиран да намалява сгъстяването на маслото в компресора и масленото покритие на вътрешните повърхности на изпарителя.

Пълно портфолио за продукти и услуги

Shell Lubricants е лидер на пазара на смазочни материали и има 60-годишна история на иновациите. Непрекъснато инвестираме в разработването на по-добри решения за смазване, както се вижда в

  • Хидравлично масло Shell Tellus S4 ME – до 13.9% увеличение на енергийната ефективност.
  • Масло за въздушен компресор Shell Corena S4 R – за защита до 12 000 часа.

В допълнение, Shell предоставя световната услуга за мониторинг на състоянието на маслото Shell Lube Analyst, която е създадена да ви помогне да подобрите своите бизнес резултати.

Независимо от вашите нужди или приложение, ние можем да предоставим пълна гама масла и мазнини, включително синтетични, високоефективни продукти и допълнителни услуги.

Scroll to Top