Shell и MachineMax пуснаха на пазара изцяло нова дигитална услуга

Shell и MachineMax пуснаха на пазара изцяло нова дигитална услуга, която ще помогне на строителните и минните компании да увеличат ефективността на своите машини, използвайки интелигентни анализиращи сензори от ново поколение.

Заедно двете компании планират да се справят с проблема в индустрията свързан със загубата на милиони, характеризиращ се с недостатъчно използване на превозни средства извън автомобилния парк, удължено време на празен ход и лоша поддръжка. „Знаем, че нашите клиенти искат да намалят общите си разходи, да използват своите машини за по-дълго време и да намалят времето на престой “, казва Саскиа Мюро, генерален мениджър на дигиталните иновации в Shell Global Commercial. „Предизвикваме себе си да мислим и да действаме по различен начин, за да адресираме проблемните точки на нашите клиенти. Дигиталните технологии предлагат възможности за разрастване на нашия бизнес в нови посоки, а MachineMax е един от начините, по които Shell се изправя пред предизвикателството.“

MachineMax предлага дигитална услуга, която е предназначена за строителни и минни машини, разположени навсякъде по света. Захранва се от лесен за инсталиране безжичен интелигентен сензор, който се разполага в близост до двигателя на всяка машина. Използвайки изкуствен интелект, той може бързо да създаде уникален код на машината за проследяване, измерване на празния ход и генериране на други анализи за използване. Дистанционно генерираните изчисления се използват за доставяне на данни и анализи в реално време за всички оператори и мениджъри, на платформа с лесен за използване интерфейс, който може да им помогне да оптимизират своите операции на автопарка и превантивни програми за поддръжка.

„Подобно на много други сектори, строителната и минната индустрия са на път към дигитална трансформация и ние можем да помогнем, като оборудваме работните си машини с инструменти и данни, които стимулират ефективността, по-ниските разходи и подобряват екологичните резултати“, казва Амит Рай, изпълнителен директор на MachineMax.

MachineMax комбинира богат набор от данни с правилен анализ, за да позволи на компаниите да предвиждат проблемите и да се адаптират бързо, както и да се възползват максимално от съществуващия си автопарк, избегвайки необходимостта от купуването или наемането на нови машини. Успешните изпитания вече са завършени с клиенти в строителната и минната индустрия и услугата вече е готова да оптимизира вашия бизнес. Това е най-новия пример, за това как Shell използва новите технологии и дигитализация, за да бъде водещ партньор на бизнеса, предлагайки висококачествени продукти и свързани услуги на своите клиенти по целия свят.

Scroll to Top