Shell и Hyundai подновиха глобалното си сътрудничество за ускоряването на процеса по предоставяне на правилните решения за автомобилно придвижване с нулеви емисии за клиентите.

Shell продължава да бъде единственият препоръчителен доставчик на смазочни продукти за глобалната следпродажбена мрежа на Hyundai.

Shell и Hyundai Motor Company (Hyundai) подновиха петгодишното си споразумение за глобално бизнес сътрудничество до 2026г. на 18ти март 2021г. в Сеул, Корея. Това е четвъртият път, в който двете компании подписват такова споразумение, откакто започнаха да работят заедно през 2005 г. Hyundai ще продължи да препоръча смазочните продукти Shell в глобалната си мрежа за следпродажбено обслужване. Новото споразумение засилва общият ангажимент на двете компании за съвместно разработване и внедряване на решения за електрическа и водородна мобилност на батерии с нулеви емисии за клиенти на Hyundai, предимно в Азия.

Препоръката за следпродажбено обслужване на автомобилни масла обхваща пълна гама от специализирани ко-брандирани и с конкурентни цени двигателни масла на Shell Helix, включително Shell Helix Ultra с иновативната PurePlus Technology. Shell предлага  следпродажбена поддръжка за Hyundai на над 70 пазара в целия свят, в резултат от разрастването в дългогодишните отношения на двете компании.

Ускоряването на процеса по свеждането на въглеродните емисии до нула в транспортния сектор се нуждае от сътрудничещи помежду си пионери в иновациите, готови да действат на момента и да установят необходимите стъпки за осигуряването на едно по-чисто енергийно бъдеще“, каза Карлос Маурер, Изпълнителен Вицепрезидент на глобалния търговски бизнес на Shell.

„И Shell, и Hyundai, имат този новаторски дух. Ние вярваме, че можем най-добре да подобрим обслужването на клиентите на Hyundai, позовавайки се на нашия опит с автомобилите с електронно зареждане и нашите лични наблюдения, събрани с ежедневните  ни взаимодействия с шофьори в нашите 46 000 търговски обекта в целия свят.

„Този ​​път ще обединим усилията си за постигане на положителна промяна с решения за екосъобразно придвижване, което са от полза за всички нас“, каза Ун Су Ким, Старши Вицепрезидент и ръководител на отдела за глобални операции на Hyundai Motor Company.

„Заедно с Shell ще осигурим конкурентоспособността си в автомобилната индустрия, продължавайки нашия преход като доставчик на интелигентни решения за мобилност.“

В основата на широкообхватните отношения на Hyundai и Shell, е взаимният ангажимент за използване на технологиите за ускоряване на прехода към алтернативни енергийни източници. Двете компании провеждат съвместни програми с научноизследователска и развойна дейност, включително за автомобилни масла за първоначалното зареждане, за да отговорят на специфичните изисквания на двигателя на Hyundai, които могат да се разширят и до сътрудничество при разработването на e-Fluids за електромобили.

В допълнение, Shell, доставчикът номер 1 на смазочни продукти за 14 последователни години, е официален спонсор на Световния рали отбор на Hyundai Shell MOBIS от 2014 г. насам и  е разработил и доставил ексклузивни автомобилни масла, които спомогнаха за  втората поредна победа на отбора.

Scroll to Top