Моторно масло Shell Rimula R6 M 10W-40

Синтетично масло за тежко натоварени дизелови двигатели.

Shell Rimula R6 M се отличава с комбинация от многофункционални добавки, произведени по усъвършенствана технология и синтетично базово масло. Тази комбинация се адаптира към различните условията на шофиране и осигурява много висока защита. Синергистичния ефект между добавките подобрява активността на маслото и в резултат допринася за: икономии от поддръжка, удължен интервал
на смяна, защита от образуване на сажди които предизвикват износване, образуване на отложения по буталата и двигателя и икономия на гориво.
Shell Rimula R6 M е подходяща за повечето Евро 4 и 5 двигатели без филтър за твърди частици.

Shell Rimula R6 M покрива изискванията за дълъг пробег на водещи производители на двигатели, като Mercedes-Benz, MAN, DAF, Volvo и др.. Позволява на оператора да оптимизира своя план за техническо обслужване и осигури максимално дълго използване на техниката без компромиси.
Shell Rimula R6 M използва добавки по усъвършенствана технология, която се гради върху репутацията и експлоатационните качества на маслата от серията Rimula за висока степен на чистота на буталото, съществен показател за дълъг живот на двигателя.
· По-малко износване, по-дълъг живот на двигателя Shell Rimula R6 M покрива изискванията за противоизносна защита на широка гама европейски, американски и японски двигатели. Контролира износването на цилиндровите втулки и разпределителния механизъм, като по този начин животът на двигателя се удължава максимално.

С Rimula R6 М са възможни икономии в консумацията на гориво в сравнение с използване на масла от повисок вискозитетен клас.

Shell Rimula R6 M отговаря на изискванията на повечето Европейски производители на двигатели с технология Евро 4 и 5 без DPF филтър, a също и с Евро 2 и 3 технологии.

Спецификации: API CI-4; ACEA E4/E7; Caterpillar ECF-2; Cummins CES 20078; MB 228.5; MAN M 3377; MTU Type 3; Renault-RLD-2;  Volvo VDS-3; IVECO T3 E4 (Отговаря на изискванията); Deutz DQC IV-10; JASO DH-1

Scroll to Top