Маслата за валове и трансмисии SHELL SPIRAX са създадени да защитават компонентите на предаването, така че да работят по-ефективно. Притежават специални свойства на триене и висока течливост, които намаляват загубата на мощност, понижават работната температура и предлагат по-висока механична ефективност, което от своя страна води до намален разход на гориво.

Ползите от тях са доказани чрез обширни лабораторни тестове и над 20 милиона километра теренни изпитания.

Shell Spirax предпазва компонентите на трансмисията от износване, чрез което намалява разходите за поддръжка, удължава живота на превозното средство и възвращаемостта на инвестициите.

Смазочните продукти от гамата са създадени да работят при големи натоварвания и тежки условия и за всички видове превозни средства.

Маслата Shell Spirax също така са с по-дълъг живот, което допълнително намалява разходите за експлоатация и поддръжка.

Гамата от продукти преминава успешно тестовете за окисление, надвишавайки стандартите, което гарантира по-продължителна защита на компонентите.

Производителност, на която можете да разчитате

Маслата за оси и зъбни колела на Shell са разработени в тясно сътрудничество с клиенти и производители на оборудване. Серията Shell Spirax е одобрена от много производители на автомобили и автомобилни части.

Доказана защита от износване

Защитата на осите и зъбните колела от износване може да допринесе за намаляване на разходите за поддръжка, удължаване живота на автомобила и увеличаване възвръщаемостта на инвестициите. Гамата от смазочни продукти Shell Spirax, в това число и най-новите синтетични масла, предлага доказана защита, не само на леките коли, но ина тежкотоварни оси, трансмисии и предавки, работещи при силно натоварване. Това може да допринесе за намаляване на разходите ви.

Дълъг живот на маслото и резервните части

Колкото по-дълго време маслото защитава частите, толкова по-малко поддръжка е необходима на вашето превозно средство, вследствие на което то работи с по-малко прекъсвания и разходи за поддръжка. Серията Shell Spirax се състои масла, създадени да ви осигурят стойност чрез изключително дълъг живот и защита, удължаващи интервалите за смяна на маслото и живота на частите.

Например, при стандартните за индустрията тестове за окисляване, маслото за оси Shell Spirax S6 AXME остава в спецификация след четири пъти по-голяма от нормалната продължителност на изпитването, което означава, че може да продължи да защитава компонентите на вашия автомобил за по-дълго време.

Ефективност

Маслата Shell Spirax са създадени да предпазят частите на трансмисията, така че последните да работят ефективно.

Например, Shell Spirax S6 AXME и Shell Spirax S6 GXME имат специални свойства на триене и висока течливост, които намаляват загубите на мощност, понижават работната температура и предлагат по-висока механична ефективност. Тези свойства могат да допринесати за икономия на гориво.

Предимствата от използването на специални масла за оси и зъбни колела

Скоростните кутии и осите честоса създадени от различни материали и работят при различни условия. Еднакво масло, използвано и за двете приложения, може да доведе до компрометиране на ефективността и на защитата от износване. Маслата Shell Spirax са специално създадени да отговорят на предизвикателствата и изискванията на много водещи в индустрията производители на автоматични трансмисии, оси и предавки.

Маслата са формулирани от учените на Shell, за да допринесат за осигуряване на специфичните характеристики на окисление, устойчивост на срязване и експлоатационни характеристики, необходими за най-доброто осигуряване на защита, мощност и ефективност при всяко приложение.

Scroll to Top