Колкото по-дълъг е животът на редукторното масло, толкова по-малко поддържаща течност е необходима на оборудването ви, за да работи то без прекъсване.

Клиентите, които използват стандартните смазочни продукти на Shell удължават интервалите за източване на масло до 200% за някои приложения, а използващите синтетични постигат дори още по-дълъг живот на маслото.

Гамата Shell Omala подпомага удължаването живота на скоростната кутия. Съдържа редукторни масла за широк спектър от приложения, включително за трудни оперативни среди, които се нуждаят от дълги интервали на обслужване, както и редукторни масла, отговарящи наспецификации, по-високи от международните стандарти за технологично най-новите скоростните кутии.

Създадени да удължават живота на скоростната кутия

Приблизително 40% от нарушените уплътнения се дължат на проблеми със съвместимостта на маслото. Това доведе до създаване на спецификации за съвместимост с уплътнения за зъбни масла, които са много по-строги от международните стандарти. Shell Omala отговарят на тези най-нови стандарти за уплътнение.

Също така притежават по-висок индекс на вискозитет, по-добра течливост при ниски температури, по-ниска тенденция към разпенване и подобрена филтрабилност. Предоставят още защита от износване, задържане на ръжда, защита от корозия на мед и висока окислителна и термична стабилност. Редукторните масла от гамата могат да удължат експлоатацията, да намалят разходите за поддръжка и да допринесат за по-висока производителност.

Специални смазочни продукти за специални приложения

Shell предлагасмазочни продукти, отговарящи на специфични нужди – от морски приложения до минни. При някои приложения ползите от използването на специализирани смазочни продукти надвишават предимствата на универсалността. Например, вятърно-турбинните кутии имат конкретни изисквания, особено ако са на отдалечени места, което налага интелигентния избор на Shell Omala S5 Wind, създаден специално за скоростни турбини.

Scroll to Top