Моторно масло Shell Rimula R6 LM 10W-40

Напълно синтетично масло за тежко натоварени дизелови двигатели
Rimula R6 LM се отличава с добавки “Low-SAPS” и нов противоизносен комплекс. Защитната им способност се активира допълнително с използване на синтетично базово масло, което позволява да се намалят разходите по поддръжка чрез удължаване срока на смяна и постигане на превъзходна защита и чистота на двигателя

Shell Rimula R6 LM покрива изискванията за дълъг пробег на Mercedes Benz, MAN, DAF и др. – от найновите Euro 6 до по-стари двигатели. Позволява на оператора да оптимизира своя план за техническо обслужване и да контролира разходите за поддръжка.
Усъвършенстваната ниско пепелна формулировка спомага за контрол срещу блокиране и запушване на катализаторите за пречистване на отработените газове.

Уникалната технология на използваните добавки поддържа високо ниво на чистота на буталата, което е съществено за постигане на дълъг живот на двигателя.
С Rimula R6 LМ се икономисва гориво в сравнение с използване на масла от по-висок вискозитетен клас

Shell Rimula R6 LM е одобрено за използване в автобуси и камиони с двигатели, работещи с 100% сгъстен природен газ (CNG), като Mercedes Benz и AN.

Спецификации: ACEA E6/E9, API CJ-4/CI-4/CH-4/CG-4/CF-4/CF; JASO DH-2; MB 228.51; MAN M 3477/3271-1; DAF ACEA E6; Volvo VDS-4; MTU Type 3.1, Cummins CES 20081; MACK EO-O Premuim Plus; CAT ECF-3; JACO DH-2; Renault RD-3; Deutz DQC IV-10 LA; IVECO NG2 (Отговаря на изискванията)

Scroll to Top