Моторно масло Shell Rimula R5 LE 10W-30

Масло по синтетична технология за тежконатоварени дизелови двигатели.

Shell Rimula R5 LE се отличава с добавки “Low-SAPS” и осигурява икономия на гориво. Защитната сила се активира допълнително с използване на синтетично базово масло, което позволява да се намалят разходите по поддръжка чрез удължаване срока на смяна на маслото и икономия на гориво, без да се ограничи ресурса на двигателя.Усъвършенстваната нископепелна формулировка спомага за контрол срещу блокиране и запушване на катализаторите за пречистване на отработените газове и горивна ефективност на двигателя.
Влагането на синтетични базови маслени компоненти в Shell Rimula R5 LE, допринасят за подобрен студен старт и намалена консумация на гориво, с което се пестят пари, без да се ограничи ресурса на двигателя.
С подобрената рецептура на маслото се осигурява повисока чистота на двигателя и защита срещу замърсяване на буталото, което позволява на Shell Rimula R5 LE да гарантира надеждна работа на двигателя и удължен интервал на смяна на маслото.

Shell Rimula R5 LE осигурява защита и експлоатационни предимства в съвременните тежконатоварени мощни дизелови двигатели на
водещи Европейски производители, като MercedesBenz, MAN и такива, за които се изисква масло по ACEA E9.

hell Rimula R5 LE отговаря на изискванията на основните Европейски производители на нискоемисионни екологични двигатели.

Спецификации: ACEA E9/E7; API CJ-4/CI-4+/CI-4/CH-4/CG-4; Cummins CES 20081; Caterpillar ECF-3/ECF-2; Deutz DQC III-10 LA; MB 228.31; MAN M3575; Volvo VDS-4; Renault VI RLD-3; MAC EO-O Premium Plus; JASO DH-2

Scroll to Top