Моторно масло Shell Rimula R3 Turbo 15W-40

Mоторнo маслo за тежконатоварени дизелови двигатели.

Осигурява защита серщу износване, натрупване на отложения и устойчивост от изпарение при високи температури.

Високата термична и окислителна стабилност на RimulaR3 Turbo, e причина за поддържане на висока степен на чистота на буталата, което в комбинация с дисперсантните добавки допринася за ефективен контрол срещу замърсяванията и образуване на утайки в двигателя.

Комбинацията от ефикасни противоизносни добавки и ефективния контрол срещу замърсяванията осигуряват дълъг живот на двигателя, поддържат неговата мощност и ефективност и намаляват сервизните разходи.

Shell Rimula R3 Turbo се препоръчва за повечето типове двигатели, използвани в строително и минно оборудване. Подходящо е особено за двигатели на Caterpillar, Cummins, Detroit Diesel (четиритактови) МТU и Komatsu.

Shell Rimula R3 Turbo e идеално масло за приложение в машини с режим на работа с често спиране и тръгване,характерен за машините в селското стопанство и защитава срещу износване на лагерите и формиране на отложения, дори и при тези тежки условия.При още по-тежки експлоатационни условия или приложения в съвременни ниско емисионни двигатели,препоръчваме маслата от серията Rimula R4 или R5

API: CH-4, CG-4, CF-4, CF; ACEA: E2; Caterpillar ECF-1-A; Cummins CES 20076, 71; MAK EO-M, EO-M+; MB 228.1;
Volvo VDS;

Scroll to Top