Редукторно масло Shell Omala S2 G

Масла за индустриални зъбни предавки. Shell Omala S2 G представляват висококачествени редукторни масла с противозадирни свойства, предназначени предимно за смазване на тежко натоварвани индустриални редуктори. Съчетанието от висока товароносимост и антифрикционни характеристики ги прави изключително подходящи за използване в индустриални зъбни предавки.

Shell Omala S2 G са пригодени да издържат високи температурни и химични натоварвания с висока устойчивост срещу образуване на отложения. Имат удължен живот, дори при средни обемни температури на маслото до 100 0C, достигащи в някои области на приложение.
Отличната товароносеща способност, намалява износването на зъбните колела и лагерите, изработени
от стомана. Shell Omala S2 G проявява отлична защита срещу корозия спрямо стоманените детайли, дори в
присъствие на замърсявания от вода и твърди частици.
Shell Omala S2 G притежават отлична водоотделителна способност. Попадналата в системата вода може лесно да се източи от смазочната система и това да допринесе за осигуряване на ефективно смазване и удължаване на живота на редукторите.
Водата може значително да ускори повърхностната умора на зъбните колела и лагерите, както и да провокира корозия на вътрешните повърхности. Да се избягва наличието на вода или да се отстранява възможно най-бързо след появата й в системата.

Shell Omala S2 G са разработени със селективно рафинирани базови масла с висок индекс на вискозитета и специални сяро-фосфорни добавки, които осигуряват изключителни качества при работа в условия на много високи натоварвания и надеждна експлоатация в
повечето закрити редуктори с прави и наклонени зъбни предавки.

Спецификации: Fives Cincinnati Machine P-76; AGMA EP 9005 – EO2; ISO 12925-1 Тип CKD; DIN 51517 – Част 3 CLP

Вискозитети: 68, 100, 220, 320, 460, 680

Scroll to Top