Моторно масло Shell Helix HX7 10W-40

Моторно масло по синтетична технология поддържа двигателя чист и ефективно работещ.
Shell Helix HX7 запазва двигателя чист и ефективно работещ, предпазвайки го от образуване на вредни наслоения и отложения. Предназначено за широк кръг съвременни автомобили, шофирани в тежки градски условия.

Използването на синтетични и минерални базови компоненти, спомага за повишаване експлоатационните характеристики на двигателя,
спрямо тези, постигани само с минерални масла.

Специална активно почистваща технология на Shell: Активно отстранява вредните наслоявания и предпазва двигателя от загуба на мощност.
– Активно почистване на двигателя: Спомага за отстраняване на отложенията, формирани при използване на по-нисък клас масла.
– Отлична защита срещу износване
– Предпазва от износване и удължава живота на двигателя, експлоатиран ежедневно в тежки градски условия.- Отлична механична стабилност
– Поддържа защитата на двигателя през целия работен интервал.
– Ниско температурни характеристики
– Ниска консумация на масло и по-рядко доливане. Универсалност по отношение на различни типове
гориво

Може да се използва за бензинови, дизелови и газови двигатели, подходящ и за биодизел и смес бензин/етанол

Shell Helix HX7 защитава от износване и удължава живота на двигателя на съвременните превозни средства, шофирани в тежки градски условия. Shell Helix HX7 е предназначено за съвременни бензинови, газови и дизелови двигатели (без филтър за твърди частици), а също така е подходящо и за двигатели с биодизел и смес бензин/етанол.

API SN/CF, ACEA: A3/B3, A3/B4, JASO SG+, MB 229.3, VW-502.00/505.00, Renault RN 0700, 0710, Fiat: 9.55535-G2 (отговаря на изискванията)

Scroll to Top