Универсална грес Gadus S2 OG 40

Висококачествена грес за открити зъбни предавки. Shell Gadus S2 OG са серия първокачествени не съдържащи олово и разтворител смазки с противозадирни свойства, разработени за смазване и защита на открити зъбни предавки и стоманени въжета подложени на екстремални натоварвания и температури. Уникална смес от високо качествени парафинови и синтетични масла със старателно подбрани добавки, които да обезпечават оптимални експлоатационни характеристики. Тяхната балансирана формула им позволява да останат меки и гъвкави в продължение на дълъг период от време, като по този начин се елиминира натрупване на смазка в зъбите на зъбните колела.

При работни температури, скорост и налягане, Shell Gadus S2 OG образува защитен слой върху работните повърхности (зъбен венец и задвижващи зъбни колела).
Комбинацията от молибденов дисулфид и другите твърди смазочни компоненти снижават температурата в зоната на контакт между зъбите, предотвратява питинг корозията и ги предпазва от скокообразни движения.
Отлична водоустойчивост дори при потапяне или пръскане в вода.
Защитава металните повърхности от корозия работещи в неблагоприятни климатични условия, като присъствие на солена вода. Отстранява праха и мръсотията.

Основни приложения
Тежко натоварени открити зъбни предавки, особенно такива използвани в трошачки, пещи, земекопни машини, екскаватори със стоманени въжета, морски кранове и транспортьори. Винаги се консултирайте с представител на Shell при избор на продукт, съобразно климатичните особености на региона.
Многофункционална смазка , която може да се използва като една грес (за универсални и открити зъбни предавки) за всички механизми в повечето земекопни машини, екскаватори със стоманени въжета (с изключение на лагерите на електромотори).
Повърхностна обработка на бавно движещи се открити зъбни предавки.
Плъзгащи лагери, втулки и шарнирни оси, които се срещат в земекопните машини.
Въжета за акостиране, неподвижни и бавно движещи се стоманени въжета, включително такива, които периодично се потапят в солена вода.
Широк спектър от приложения в минна и индустриална промишленост

Спецификации: Lincoln

Scroll to Top